Mainland Motor Tocht 2001

         

Op zaterdag 9 juni jl. werd de eerste Mainland Motor Tour verreden.

Verassend veel (ex)collega's blijken naast een strak kostuum in het bezit van een leren motorpak... Na een spannend begin, de kwaliteit van een Honda is niet meer wat het geweest is,  werd rond 10:30 uur gestart met 11 motoren vanaf Restaurant Poelzicht in Vreeswijk (Nieuwegein - Z).

In drie groepen, waarin iedere ervaren of minder ervaren biker zijn plekje vond. Onder 'leiding' van Sander, Willem en Paul, terwijl Kees de achterdeur dichthield.

Prachtig weer, wisselend bewolkt, graadje of vijftien. De tocht liep via Culemborg (jawel, motoren mogen ook met de veerpont mee), naar Wijk bij Duurstede (weer met de pont). Rustig kronkelend over de dijken, passeerden we heel veel motoren, waterbouwkundige hoogstandjes en prachtige Hollandse landschappen. Bij Amerongen verlieten we de rivieren en doken we de bossen in aan de grens van de Utrechtse Heuvelrug.

Paar spannende onverharde (zand)weggetjes. Via de Amerongse berg (wanneer komt die berg nou...) , nog steeds binnendoor, naar Scherpenzeel en Lunteren. Lekker in het zonnetje gegeten in het gebied dat nog maar net MKZ-vrij is verklaard en waar het toerisme over een maand weer de streek in bezit neemt. Via allerlei binnenwegen naar Woudenberg en toen onder de A12 door naar Doorn, om na Langbroek weer naar het zuiden te rijden en de dijk weer op te pakken naar Nieuwegein...

 Voor de liefhebbers, de routebeschrijving in Acrobat (.pdf)...

123 km later zaten we weer lekker in het zonnetje, sterke en minder sterke verhalen uit te wisselen, waarna we rond 17:00 u weer richting huis reden... Klasse dag, waarvan de foto's voor zich spreken! Als je tenminste kunt vinden welke controller, projectleider, security - specialist of Tivoli goeroe onder welke helm zit...

Tot de volgende keer !!!

 

Thanks for your interest in this page. Back to our home page!

 

This page was updated June 9, 2001